06 Травень 2015, 10:18

Символ єдності України зі столиці юнкорівського руху

Гімназистка Валерія Іванова отримала звання «Кращий автор шкільного друку серед учнів 5 – 8 класів», гімназійна газета «Дзвоник» і Дитяче інформаційне агентство «Позитив» Будинку дітей та юнацтва стали лауреатами ХVIII Міжнародного конкурсу шкільних медіа, який відбувся у столиці юнкорівського руху Миколаєві 23 – 25 квітня

На ХVIII Міжнародний конкурс шкільних медіа було представлено 1675 робіт. Щоб зрозуміти наскільки важливий цей молодіжний форум, наскільки вагомі досягнення творчих об’єднань, слід лише повідомити, що у роботі зльоту юнкорів взяли участь представники Європейського Союзу і Ради Європи, Адміністрації Президента України, Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів  України.

Майстер-класи від професійних журналістів, відверті розмови із високопосадовцями, обмін досвідом із представниками юнкорівських об’єднань, навіть просто серйозне ставлення до дитячих спроб знайти свій “почерк” у медіапросторі сприяли творчому становленню кожного юнкора, дали поштовх до професійного зростання.

У програмі фестивалю: зустріч з телекамерами на вокзалі, знайомство з містом, прес-конференції, майстер-класи, поїздка у білосніжному лімузині до першої в житті “червоної доріжки”, звуки оркестру, аплодисменти. Дуже красива й урочиста церемонія нагородження з цікавою концертною програмою і феєрверком. Завершився зліт юнкорів незабутньою екскурсією у найкращий в Україні зоопарк.

За традицією юнкори також відвідали Алею пам’яті журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків. Цьогорічні учасники фестивалю підтримали традицію, і навіть зробили її більш символічною та емоційно потужнішою: КРИМСЬКІ СОСНИ зростатимуть на УКРАЇНСЬКІЙ ЗЕМЛІ й об’єднуватимуть народ, зміцнюватимуть національний дух. Кожен юнкор після інструктажу посадив на алеї більше десятка саджанців. Працівники Миколаївського лісництва підготували для всіх делегацій сюрприз: по кілька саджанців були подаровані і відправилися в усі куточки України, аби пустити корені на шкільних подвір’ях учасників конкурсу.

На фото: учасниці Міжнародного конкурсу шкільних медіа Дар’я Глушко, Валерія Прядко і Валерія Іванова