06 Травень 2015, 18:39

«Книга – твій друг»

У рамках місячника педмайстерності бібліотекою школи №5 були проведені бібліотечний урок для учнів 2-А класу на тему:«Книга – твій друг», годину спілкування для учнів 5 класу на тему: «Як правильно вибирати книгу для читання»; організована виставка дитячих малюнків на тему: «Книга добру навчить, від злого відверне», діяли книжкові виставки: виставка - порада «Від самоосвіти до творчих відкриттів», виставка – персоналія «Історія світу у фактах і постатях», виставка – довідка «Зазирни у таємниці слова!»

Результатом творчої співпраці завідувача бібліотекою Плотнікової О.В. та вчителя української мови і літератури Приходькіної К.І. стало засідання літературного клубу «Орфей» на тему: «Вибрати не можна тільки Батьківщину», проведеного у формі творчої вітальні. Гостем заходу був смілянський поет Васюк Ігор Олександрович. Метою заходу було розкрити творчі здібності обдарованих учнів школи, формувати в них переконаність у нетлінності духовних скарбів народу, глибоку повагу до батьків, ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї, самого себе.

У затишній творчій атмосфері учасники заходу торкнулися душею поетичного слова, почули українські пісні у виконанні пісенного гурту «Диво» школи №5. У сценарії свята була відведена сторінка і випускникам школи №5, які знаходяться у зоні АТО та виконують свій патріотичний обов’язок. Учасники та гості творчої вітальні розмірковували над проблемою справжнього та вдаваного патріотизму у наш час. Учні школи розкрили власне розуміння поняття «патріотизм».

Учасники творчої вітальні стали поціновувачами творчих доробок юних поетів школи: Мисник Галини, Гузій Дарини, Харченко Наталії, Новицького Андрія. Завершився захід єднанням всіх присутніх через пісню Т. Петрененка «Господи, помилуй нас!»

У формі круглого столу було організовано та проведено відкрите засідання бібліотечного клубу «Моральний вибір» на тему: «Милосердя – чи потрібне воно в наш час?». На засідання клубу були запрошені лідери учнівського самоврядування школи.

Метою засідання було розкрити поняття «милосердя», як однієї з основних духовно – моральних якостей людини, вчити учнів усвідомлювати свої вчинки та нести за них відповідальність, виховувати необхідність робити добро. Цікаві та змістовні прийоми роботи, мультимедійна підтримка допомогли створити атмосферу довіри та активізувати членів клубу та лідерів учнівського самоврядування до обговорення проблемних питань:

  • Милосердю є місце в наш інформаційно – матеріалізований стрімкий

час? Чи потрібне воно, чи може ми зможемо обійтися без нього?

  • Що, на вашу думку, заважає людям з легкістю, без зайвих роздумів

проявляти милосердя по відношенню до своїх ближніх, тобто до тих, хто поруч з нами, хто нас оточує?

У підготовці до засідання учні школи виготовили «сердечка» добра та милосердя з побажаннями. На завершення заходу учасникам було запропоновано «творити добро» вже зараз, після чого всі присутні вийшли на вуличну акцію з плакатом «Поспішай творити добро!» та дарували перехожим «сердечка» добра та милосердя. Вулична акція дала можливість оцінити учням, яке значення має для будь – якої людини звичайне слово доброти та самим отримати задоволення від маленької доброї справи.