04 Червень 2015, 09:42

СЮРПРИЗИ «ПРЕС-ВЕСНИ»

Юнкори дитячого інформаційного агентства «ПОЗИТИВ» (БДЮТ) і творчого об’єднання “ІДЕЯ» (гімназія) повернулися з Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики “Прес-весна на Дніпрових схилах”, в якому взяли участь одинадцять країн світу: Польща, Франція, Лівія, Алжир, Нігерія, Конго, Молдова, Білорусія, Татарстан, Азербайджан та Україна. Було представлено більше двох з половиною тисяч робіт. Тема конкурсу: “Місце молоді в сучасному медіаландшафті”. У три фестивальні дні вмістилися цікаві майстер-класи, фотовернісажі, творчі вітальні, прес-конференції, інтернет-діалог із зарубіжними партнерами, квест і станційна гра “Маршрут журналіста”, теплохідна екскурсія вечірнім Дніпром, автобусна екскурсія від мера Києва Володимира Кличка та інші заходи. Культурні центри при Посольствах країн-учасниць організували для юнкорів презентації традицій, частували національними стравами.

Відкриття церемонії нагородження почалося з цитування із статті газети “Дзвоник” гімназії, що викликало бурхливу реакцію смілянських делегацій. ТО «ІДЕЯ» отримало ІІІ місце у номінації “Газета”, дві спецпремії у номінаціях “Соціальний проект” і “Літературна творчість”, також відзначено спеціальним дипломом Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Союз обдарованої молоді” за творчий підхід при створенні та реалізації соціального проекту “ІН/формація”. ДІА «ПОЗИТИВ» відзначено спецпреміями у номінації «Телефільм». Смілянських юнкорів Олександру Лиховид і Олесю Гринчук, а також їх керівників Світлану Остапову і Юлію Харченко удостоєно звання лауреатів конкурсу.

Кожна хвилина “Прес-весни” несла вражаючі сюрпризи, дарувала натхнення. Юнкори з нетерпінням чекатимуть нової зустрічі на Дніпрових схилах.