26 Жовтень 2015, 11:53

З міжнародним днем шкільних бібліотек!!!

        Міжнародний день шкільних бібліотек відзначають четвертого понеділка жовтня, починаючи з 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Вперше його проголосив президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек Бланк Вулз. У 2005 році офіційний статус свята підтвердив  новий  його президент  організації Пітер Дженко.

       Основна мета цього дня – привернути увагу суспільства до критичного становища, в якому опинилися шкільні бібліотеки сьогодні. Впродовж багатовікової історії вони були і є нині найважливішим культурно-освітнім, виховним і науково-методичним центром, який виконує функцію інформаційного супроводу навчальної та освітньої діяльності.

      У бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів працюють висококваліфіковані фахівці, відповідальні й щиро віддані своїй благородній справі люди, яким вдається перетворити шкільні бібліотеки на сучасні, комфортні й потужні інформаційні центри.

Шановні бібліотекарі шкільних бібліотек!!!

      Прийміть найщиріші вітання з нагоди  Міжнародного  дня шкільних бібліотек. Зичу  міцного здоров’я, довголіття, творчого натхнення, родинного затишку, благополуччя, дружнього взаєморозуміння та підтримки, щирихпосмішок і фахових звершень!

Олійник Г.М., методист з бібліотечних фондів