09 Листопад 2015, 09:29

Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів

Всеукраїнський конкурс «Intel-Техно Україна 2015-2016» є одним із двох національних етапів міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF, метою якого є інтеграція у міжнародний освітній простір і демонстрація найсучасніших наукових проектів.

Конкурс проводиться щороку Міністерством освіти і науки України, корпорацією Intel, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» у рамках міжнародної освітньої програми Intel ISEF, а також у рамках Всеукраїнського Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge».

Завданнями конкурсу є виявлення та підтримка учнівської молоді, обдарованої у різних сферах науки й техніки, розвиток інженерної думки серед молоді, популяризація серед молоді науки як професії, академічних досліджень молодих учених.

Творча група учнів 10-11-х класів школи №3-колегіуму на чолі із вчителем фізики Ольгою В’ячеславівною Чуйко стала переможцем заочного етапу означеного конкурсу та з 13 по 16 жовтня у Києві представляла свої винаходи на очному етапі. Команда презентувала три роботи: «Використання сонячного парусу для очищення навколоземного простору від космічного сміття» (автори – учні 11-А класу Єлизавета Міщенко та Олексій Зенькевич), «Конструювання стільця із самопідігрівом» (автори – учні 10 класу Назар Яковлев та Валентина Козлова), «Альтернатива тепловим двигунам» (автор – учениця 11-Б класу Марина Мороз). Презентація та захист науково-технічних розробок наших юних учених-дослідників пройшли під слоганами: «Орбіта без бруду – Земля без проблем!», «Комфорт без витрат!» та «Повітря – це рух!» Представлені розробки були високо оцінені компетентним журі конкурсу. Учні школи №3-колегіуму отримали дипломи лауреатів. Та найважливіше, що ми привезли з собою із Києва – це отриманий досвід у новій сфері спілкування, бажання створювати нові прилади, робити нові відкриття, щоб зробити наше життя комфортним, а планету – квітучою.

21 жовтня в школі №3-колегіумі пройшла наукова конференція для учнів 8-11-х класів, на якій наша команда винахідників презентувала свої наукові проекти, поділилась досвідом участі у конкурсі. Під час конференції було багато запитань, емоцій, вражень. У багатьох з’явилось бажання займатись науково-технічною творчістю, робити свої винаходи.

Ми щиро радіємо нашим успіхам, не будемо зупинятися на досягнутому, адже хочемо розвивати й надалі свої винаходи та втілювати власні ідеї в життя!

Єлизавета Міщенко,

юнкор прес-центру школи №3-колегіуму