09 Листопад 2015, 10:09

ВЕЛИКА КОЗАЦЬКА РАДА В НВК №15

У навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15» Смілянської міської ради відбулася знаменна подія для всіх патріотів і справжніх українців мікрорайону – проведено посвяту школярів у джури козацького рою «Полин» та козачат рою «Боривітер» Смілянської сотні ім. Василя Бурки Українського Вільного Козацтва.

Свято урочистої клятви на вірність своєму роду, українському народу та Матінці-Україні відбулося на славу і було присвячене відкриттю шкільного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). З такої нагоди всі присутні були одягнені у вишиванки. Джури та козачати у військово-спортивному вбранні демонстрували свій козацький вишкіл. Серед почесних гостей був заступник міського голови О.П.Плюта, голова міського осередку ТСО ім.П.Сагайдачного «Сагайдаки» О.М.Беценко, козаки Смілянської сотні, депутат міської ради О.Ю.Трушкевич, представники міського управління освіти, молоді та спорту, спонсори та меценати.

Козацькі хоругви, шаблі, нагаї та козацькі марші додавали специфічний колорит святу, а схвильовані обличчя юних джур свідчили про участь в одному із знаменних своїх життєвих подій – проголошення клятв рідній Батьківщині.

Викладач предмету «Захист Вітчизни» НВК №15

Віктор Шевчук