29 Січень 2016, 08:45

Родинне свято

У школі №5 значне місце відводиться виховній роботі з учнями. Велика увага приділяється родинному вихованню.

У 3-А класі Смілянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 (класний керівник Артеменко С.Ю.) відбулося родинне свято «Міцна сім’я – міцна держава».

Мета свята - навчати учнів усвідомлювати свою належність  до етносоціального та соціально-культурного середовища. Виховувати любов та повагу до членів сім’ї, бажання турбуватися та допомагати один одному, орієнтуватися в особливостях сімейних стосунків.

Під час виховного заходу діти усвідомили важливість родини та сім’ї   в їхньому житті.  Зрозуміли  нерозривний зв'язок сім’ї з державою. Зацікавилися своїми родинними зв’язками, своїми предками. Демонстрували родинні дерева та пояснювали за ними родинні зв’язки. Вдосконалювали артистизм та акторські здібності.

На свято зібралися члени всіх сімей третьокласників – від маленьких сестричок та братиків до бабусь та дідусів. Це дійство стало справжнім єднанням великої сімейної родини.

Особливо тепло глядачі зустрічали спільні виступи дітей з членами їх сімей. Це пісня та сценка  «Мамина сорочка» у виконанні мами та доньки Нікуліних, гімнастичний етюд сестричок Воронюк, гра на музичних інструментах мами та доньки Зайченко, танок мами та доньки Харь.

Діти показали свої акторські здібності під час виступу лялькового театру та театралізованої пісні «Ходить гарбуз по городу».

Танцювальні номери діти присвятили мамам, татам, дідусям та бабусям. Їх майстерно виконали: Хлівна Аліна, Киченко Домініка, Прилуцька Софія, Воронюк Олеся, Чуканова Єва, Вєтошкіна Дар'я.

Колективні пісні «Родина» та «Калина», а також «Вальс дружби» показали, як діти вміють дружно та злагоджено взаємодіяти у класній родині.

Цікаві конкурси «Моя донька найкрасивіша», «Моя мама найкраща», перегляд виставок «Родинне дерево», «Своїми руками», виставка малюнків на тему  «Моя сім'я» надовго залишаться в пам'яті і дітей, і батьків.

                 Класний керівник 3-А          С.Ю.Артеменко