25 Лютий 2016, 09:17

Міжнародний день рідної мови в школі №13

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати  відбулося і  в Смілянській ЗОШ I -III ступенів №13.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося літературно-музичною композицією «Мова – зоряночка золота», яку підготували заступник директора з виховної роботи Т.Б. Клименко, вчитель української мови та літератури А.В.Стукан та учнівський актив школи. На свято завітав та привітав усіх присутніх відомий смілянський поет А.Т. Горбівненко, постійний творчий пошук якого знайшов вдале відображення у проведеному для учнів 5-7 класів майстер-класі з основ римування та написання поезії.

Результати вікторини «Найкращий знавець рідного слова» у 5-7 класах засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Стукан Алла

учитель української мови та літератури

Смілянської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13