01 Березень 2016, 11:41

ШАХИ. ТУРНІР ПАМ’ЯТІ Ю.М. ЗОЛОТАРЬОВА

20 лютого спортивний зал залізничного фізкультурно – спортивного клубу «Локомотив» гостинно відчинив двері перед учасниками відкритих дитячо – юнацьких змагань із шахів, присвячених пам’яті відомого смілянського спорт-організатора Юлія Золотарьова. У повоєнні роки він тривалий час очолював міський спортивний комітет, а згодом працював директором ДЮСШ «Локомотив». Серед улюблених видів спорту перевагу віддавав шахам. Тому не випадковим стало рішення організувати саме шаховий турнір, присвятивши його шановному земляку.

29 школярів місцевих шкіл, залізничного мікрорайону виборювали звання переможців у трьох вікових групах. Серед наймолодших учасників (до 8-ми років), до призерів потрапили Безсонна Поліна (школа №5) – І місце, Радомир Карпань (школа -4) – ІІ місце та Валерія Федун (школа №5) – ІІІ місце.

У групі до 10 років перемогу виборов Антон Попов (школа №3-колегіум), ІІ місце за Владом Хатейкіним (школа №3-колегіум), ІІІ місце посів Даниїл Бровкін (школа №3-колегіум).

Серед юних шахістів старшої групи, до якої увійшли ті, кому сповнилося 10 і більше років відзначилися Кирил Флоров учень школи № 12, ІІ місце за Анатолієм Лихолаєм з с. Костянтинівка, ІІІ сходинка п’єдесталу  дісталась вихованцю школи № 11 Максиму Бабію.

Не залишилися поза увагою і батьки юних шахістів. Доки тривали шахові баталії, вони відвідали та ознайомилися з експонатами музею спорту Шевченківських залізничників. Закінчилися змагання нагородженням призерів та щирими побажаннями організаторів. Слід зазначити, що вдало проведений спортивний захід став результатом спільної співпраці ФСК «Локомотив» та Будинку дитячої та юнацької творчості,  особисто, тренера з шахів Анатолія Карчевського, який виступав у ролі головного судді.


Олександр Говденко

директор ФСК «Локомотив»

ст.ім.Тараса Шевченка