04 Березень 2016, 14:56

Семінар учителів англійської мови

Володіння іноземними мовами  – це показник сучасної людини з розширеним світоглядом. Сьогодні володіння мовою міжнародного спілкування вкрай необхідно українцям, адже це розширює доступ наших громадян до світових можливостей освіти, культури та економіки.

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Саме тому вчителі іноземної мови школи №3-колегіуму є агентами змін, провідниками нових ідей, технологій, створюють у закладі такий мовний простір, щоб кожна дитина мала змогу оволодіти на високому рівні англійською мовою. Її вивчення в нашій школі розпочинається із першого класу, учні оволодівають мовою як на уроках, так і у позакласній діяльності: на гуртках, факультативах, у різноманітних заходах. Впроваджуючи нові Державні стандарти освіти, наші педагоги працюють за новими програмами та підручниками, креативно мислять, володіють інноваційними технологіями навчання, використовують комп'ютерну, мультимедійну техніку, і  досвідом роботи можуть поділитись із колегами-освітянами.

Нещодавно на базі школи №3-колегіуму пройшов семінар учителів англійської мови міста за темою "Уміння ХХІ століття". На початку роботи семінару директор школи Тетяна Анатоліївна Карло розповіла гостям про впровадження інноваційних технологій у школі-колегіумі, із організацією у закладі міжнародного партнерства як шляху до поліпшення якості освіти та європейського виміру України. Заступник директора Олена Золотоверха презентувала учасникам семінару систему та результативність роботи закладу. Заступник директора Світлана Рогач представила присутнім шляхи та перспективи впровадження нового Державного стандарту загальної середньої освіти в закладі.

Продовжився семінар майстер-класом, який провели учителі англійської мови Людмила Кієнко та Оксана Устименко. Педагоги колегіуму детально описали одне з найважливіших умінь сьогодення - творче мислення. Зокрема, в інтерактивній формі «Коло ідей» було розкрито поняття, важливіть та способи використання на уроках англійської мови креативного мислення. Далі у формі ділової гри педагоги поділилися з колегами практичними напрацюваннями застосування творчості як учителів, так і учнів на уроках іноземної мови, а також поглибили розуміння принципів дії креативного мислення у навчальному процесі через інтерактивну вправу «Ґронування». Спілкування під час семінару відбувалось англійською мовою.

Всі гості дали високу оцінку проведеним формам роботи.

Олена Золотоверха,

заступник директора школи №3-колегіуму