25 Березень 2016, 07:43

Книги – ювіляри 2016 року

У рамках місячника педагогічної майстерності у Смілянській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №13 пройшов Тиждень  філологічних предметів, який підготували  Карпенкіна Л.Г., вчитель зарубіжної літератури, та Городня К.В., вчитель англійської мови. Вікторини, конкурси, брейн –ринги, презентації творчих робіт «З Україною в серці», проект «Англійські та американські свята», віртуальна екскурсія «Найстаріші бібліотеки світу»… Завершальним акордом Тижня стало проведення  літературної конференції «Книги – ювіляри  2016 року». Підготувала це чудове свято – Карпенкіна Любов Григорівна та учні 5 – 11 класів.

Народна мудрість каже, що книга вчить, як на світі жить. І це, дійсно,  так. Вона розкриває нам цікавий світ, допомагає мандрувати через століття і краще розуміти сьогодення. Нерідко книга, вчасно прочитана, підказує людині вихід зі складної ситуації.

Перші казки, вірші, оповідання ми чуємо з уст наших батьків. А потім  й самі навчаємося розуміти  друковане  слово. Книги,  як і люди, мають свій рік народження. На святі «Книги – ювіляри  2016 року»  лунали вірші Д.Павличка, Д.Антонича.  Завітали до нас і літературні герої  В. Шекспіра, Дж. Боккаччо, Мольєра, Марка Твена, Джека Лондона, М.В.Гоголя,

О.С. Пушкіна, С.Маршака, О.Толстого, Джанні Родарі, Гофмана, Гауфа, які  познайомили учнів із цікавими історіями, пов’язаними з появою їхніх творів. Побували учні у «Музеї забутих речей» (за  романом «Мандри Гуллівера»), гостинно зустрічали Гамлета, пана Журдена, Тома Сойєра і Гвідона, відповідали на запитання вікторини за творчістю А.Конан-Дойла. Цікавою була зустріч із героями казки-феєріі О.Гріна «Пурпурові вітрила». Гість свята,  вчитель предмету «Захист Вітчизни»,  О.Л.Цибко розповів про своє знайомство з творами О.Гріна і подарував  авторську пісню.  Бібліотекар школи Фомічова С.С. познайомила присутніх з найвідомішими українськими письменниками – перекладачами. І на завершення зустрічі учениця 9 класу Сдобнова Оля  презентувала свій   вірш:

Література – це крила душі,

Це злети – польоти небесні,

Це сонце в похмурії дні,

Це співи  птахів чудесні.

Лариса Третяк,

заступник директора з навчально – виховної роботи

Смілянської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів №13