30 Березень 2016, 08:14

Місце зустрічі – бібліотека

Протягом лютого та березня у шкільній бібліотеці загальноосвітнього навчального закладу №7 відбулося багато пізнавальних  заходів. Проте найбільш ефективними формами роботи бібліотечно-інформаційного центру стали години цікавих повідомлень, бесіди-діалоги, літературні вітальні, презентації книг, конкурси, вікторини, книжкові виставки.

Готуючись до вшанування героїв Небесної Сотні, у бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Герої не вмирають». Для учнів початкових класів проведені огляди літератури; для старшокласників - бесіди-діалоги.

Змістовними були години цікавих повідомлень,  присвячені  145-й річниці з дня народження Лесі Українки.

Під час місячника педмайстерності у шкільній бібліотеці проведено літературне свято, присвячене Міжнародному дню рідної мови. Підготували і провели його разом із бібліотекарем учні 4-В класу (класовод Л.В.Гончаренко).

До Шевченківських днів  бібліотечно-інформаційний центр організував виставки літератури, репродукцій картин Шевченка-художника, проведено конкурс на кращого декламатора поезії Кобзаря. Учні, захоплюючись талантом митця та переймаючись долею поета, самі також складали вірші.

Цікавим і пізнавальним було засідання бібліотечного гуртка, де учні 9-Ф класу (класний керівник Бондаренко Т.М.) дискутували на тему: «Чи актуальний Тарас Шевченко в наш час?»

Проведені заходи із використанням бібліотечного впливу, книжково-інформаційних ресурсів сприяли  вихованню юних українців.

Н.А.Ганноченко, зав.бібліотекою загальноосвітньої школи №7