07 Квітень 2016, 08:19

Всеукраїнський тиждень дитячого читання


Щорічно у березні, напередодні весняних канікул, стартує Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання підростаючого покоління засобами книги, у школі №3-колегіумі пройшов Тиждень дитячого та юнацького  читання.

Під час Тижня читання в колегіумі відбулись цікаві різноманітні заходи: вернісаж дитячої творчості «Сторінками  улюблених казок»; віртуальні виставки: «Класична література-«підручник життя», «Книги з країни дитинства», «Чарівний світ енциклопедій». У фойє школи-колегіуму та у шкільній бібліотеці працювали книжкові виставки та тематичні полички: «Герої улюблених книг», «Дивосвіт скарбів книжкових», «Спілкуйся з книгою, як з другом».

Тиждень читання — чудова нагода для учнів подарувати бібліотеці книги. Така акція у нашому закладі є традиційною, започаткована вона декілька років тому за підтримки директора школи №3-колегіуму Тетяни Анатоліївни Карло. Тому і в цьому році учні 1-11-х класів активно долучились до неї. Літератури було подаровано багато і в фойє школи діяла виставка  «Подаровані книги для бібліотеки».

Літературний калейдоскоп «Подорож книжковим містом» зацікавив колегіантів сучасними виданнями популярної книги.

Цікаво для колегіантів пройшла  і подорож-екскурсія до центральної дитячої бібліотеки, де учні 2-Б класу зустрілися не тільки з її величністю Книгою, а й проявили себе у конкурсах та іграх.

Відбувся цього тижня і обласний конкурс «Найкращий читач України – 2016». Представляла місто Смілу на конкурсі колегіантка Скорик Ганна, учениця 7-А класу. Ганна  стала фіналісткою та нагороджена дипломом Управління культури Черкаської облдержадміністрації.

Тижні читання пройшли. Та вони сприяли популяризації  читання  серед  дітей, пропаганді надбань української та світової літератури, створенню позитивного іміджу бібліотеки; допомогли створити неповторну атмосферу в школі, коли учні із захопленням та задоволенням долучаються до участі в організації та проведенні цікавих конкурсів, вікторин, книжкових виставок, вернісажів творчості.

Любов Полівенко,

завідувач бібліотекою школи №3-колегіуму