06 Травень 2016, 12:02

ПЕРЕМОГА СМІЛЯНСЬКИХ ЮНКОРІВ


Юнкори дитячого інформаційного агентства «Позитив» Будинку дитячої та юнацької творчості і творчого об’єднання “ІДЕЯ” гімназії ім.В.Т.Сенатора 28 – 30 квітня взяли участь у ХІХ Міжнародному конкурсі шкільних медіа, який відбувся у Миколаєві. На конкурс було представлено майже дві тисячі робіт від юнкорів з усіх областей України та восьми країн-сусідів. Для учасників було організовано прес-конференції, творчі зустрічі, семінари і майстер-класи від провідних журналістів, відомих політиків, поетів.

Наші обидві команди стали лауреатами у номінаціях “Телерепортаж” і “Радіорепортаж”. Гімназійна газета «Дзвоник» - переможець у номінації “Краща друкована газета”. Керівники ДІА «Позитив» і ТО «ІДЕЯ» Юлія Харченко і Світлана Остапова отримали Подяки від Національної спілки журналістів України, Національної академії педагогічних наук України та організаторів Міжнародного конкурсу шкільних медіа за виявлення і сприяння розвитку творчо обдарованих дітей у галузі шкільної журналістики.

У прямому телевізійному ефірі смілянські юнкори серед інших переможців ділилися враженнями від конкурсу, розповідали про свою роботу, навчальні заклади і своє місто. Миколаїв уже давно став столицею юнкорівського руху, що єднає дітей з малих і великих населених пунктів, надає їм рівні можливості творчого розвитку, визнання за журналістську працю і високий старт до майбутньої професії.

 На фото:

Оксана Музика, Валерія Іванова, Світлана Остапова, Юлія Харченко, Сергій Пасека