18 Жовтень 2016, 12:13

Шкільна бібліотека – скарбниця знань та мудрості

Педагогічний колектив  школи №3 – колегіуму спрямовує свої зусилля на виконання одного із найголовніших завдань сучасної школи – якісну підготовку дітей до життя в інформаційному суспільстві.  У зв’язку з цим у навчальному закладі приділяється особлива увага осучасненню роботи бібліотеки як інформаційно-методичного центру, осередку активного спілкування колегіантів із книгою.

У бібліотеці колегіуму великий книжковий фонд, який складається із підручників, художньої, науково-популярної, довідкової, методичної літератури та періодичних видань. Щороку фонд бібліотеки поповнюється новими підручниками, примірниками сучасних довідників, словників та енциклопедій, оформлюється підписка на фахові газети та журнали для вчителів, цікаві періодичні видання для дітей. Завдяки розумінню та підтримці батьків  поновлюється матеріальна база бібліотеки, закуповуються нові цікаві видання. Крім того, шкільна бібліотека оснащена сучасною комп'ютерною технікою, створена електронна база даних, бібліотека підключена до всесвітньої мережі ІНТЕРНЕТ.

Жоден  захід у колегіумі  не обходиться без шкільної бібліотеки. Тематичні виставки, інформаційні хвилинки, бібліотечні уроки, різноманітні екскурсії, зустрічі із цікавими людьми — письменниками та поетами, літературні вітальні, проведення тематичних тижнів - все це — робота шкільної бібліотеки, яка тісно співпрацює і з центральною дитячою бібліотекою,   бібліотекою імені Олени Журливої,  друкарнею «Тясмин».

Тому бібліотека в школі №3-колегіумі  – це інформаційний  центр, лабораторія формування читацьких компетентностей молоді,  культурного  та духовного розвитку  дітей і дорослих. Такий підхід у сучасних  умовах упровадження нових освітніх стандартів дозволяє активно реалізовувати  інформаційні, пізнавальні, виховні, розвивальні можливості шкільної бібліотеки, а найголовніше виховати любов до книги – скарбниці знань та мудрості.

 Прес-центр школи №3-колегіуму


На фото: зустріч з казкою.