20 Лютий 2017, 11:27

Семінар вчителів предмета «Захист Вітчизни»

2 лютого на базі Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся міський семінар-практикум  з предмета «Захист Вітчизни», присвячений темі «Здобуття первинних військових знань та практичних навичок – основа виховання самовідданих патріотів та захисників Вітчизни». Учасниками заходу стали І.Б.Гайдай – директор школи, Н.А.Силка, В.О.Дубовик – заступники директора з виховної та навчально-виховної роботи, Н.М.Щербина – методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту, а також вчителі предмета «Захист Вітчизни» шкіл міста Сміли. Під час семінару-практикуму заступник директора з виховної роботи Н.А.Силка презентувала роботу закладу щодо національно-патріотичного виховання школярів через навчально-виховні тижні, виховні години, загальношкільні заходи, благодійну та проектну діяльність.

Ліричним був виступ учнів 11 класів з патріотичною піснею, присвяченою випускникам та батькам нашої школи, які  є учасниками АТО.

В.М.Колюка, учитель предмета «Захист Вітчизни», презентував виконання практичних навичок під час уроку «Захист Вітчизни» та в позаурочний час.

На практичному занятті «Основи самозахисту на уроках з прикладної фізичної підготовки», учні продемонстрували елементи хортингу, бойового самбо та комплекси вправ щодо підвищення фізичного здоров’я.

Під час семінару також було розглянуто теоретичні питання. Зокрема, йшла мова про таборування старшин роїв І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), про оформлення класного журналу та про підготовку шкільних команд до участі у спортивних змаганнях з  кульової стрільби.

Учасники семінару долучилися і до плетіння маскувальної сітки для наших захисників, учасників АТО.

 В.О.Дубовик, заступник директора з навчально-виховної роботи