24 Лютий 2017, 14:28

Гуляй, Масляна, як треба!

Весна несе з собою світло, тепло і радісне пробудження. Разом із пробудженням природи від зимового сну в Україні розпочинаються народні весняні свята.

У 2-Б класі школи №3-колегіуму відбулося свято «Зиму проводжаймо, а Весну-красну - вітаймо!». Діти подякували Зимі за чудові зимові забавки та закликали на гостини Весну разом з веснянками та Жайворонком. Згадали, які свята поважали та святкували українці здавна: Стрітення, Масляну, зустріч птахів. Діти із задоволенням грали в ігри, змагалися, хто найбільше зробить дірочок у млинцях, пригощалися смачним короваєм.

Цього ж дня учні 4-А та 4-Б класів школи-колегіуму разом з батьками зібралися, щоб відсвяткувати старовинне неповторне, колоритне свято проводів зими – Масляну. Весь тиждень діти готувалися до цього свята. Вони дізналися про особливості та народні традиції святкування Масляної.

Здавна вважалося, що як Масляну проведеш, так і рік проживеш. На святі «Гуляй, Масляна, як треба» діти з радістю проводжали Зиму і зустрічали Весну. Чого тільки не було на святі: і запальні пісні, і веселі ігри, і смачні страви! Хлопці і дівчата із задоволенням танцювали, співали, розважалися. Лунав дитячий сміх, свято об’єднало і дорослих, і малих.

Немає, мабуть, жодної родини, де б не святкували Масляну, тому, звичайно ж, мами та бабусі приготували вареники і млинці. Якими смачними вони були! Всі їли млинчики за щастя, здоров’я, любов, віру, розуміння, терпіння, везіння, багатство, а найголовніше -  за мир!


Прес-центр школи №3-колегіуму