18 Квітень 2017, 16:35

GoCamp: навчання для вихователів мовних таборів


Гімназія, школа №3-колегіум та школа №1 стали фіналістами міжнародного конкурсу «GoСamp», ініційованого Британською Радою. Учні під керівництвом вчителів іноземних мов Ірини Трохимівни Музики, Людмили Петрівни Кієнко та Наталії Володимирівни Хлівної  виконали креативне завдання, де у короткому відеоролику розповіли про свій заклад і своє місто. Після перегляду матеріалів у три хвилі було обрано фіналістів.

5- 6 квітня у приміщенні Інституту післядипломної педагогічної освіти Університету ім. Б. Грінченка відбувся старт тренінгу для вчителів англійської мови, організаторами якого стала Go Global Office спільно з посольством CША в Україні, Британською Радою в Україні та Міністерством освіти і науки України.

Учасниками заходу стали вчителі шкіл-учасниць проекту GoCamp — літніх мовних таборів нового формату із залученням іноземних волонтерів. Під час тренінгів вчителі з усієї України під керівництвом тренерів опановували інтерактивну методологію викладання іноземної мови, а також основи створення програми пришкільного мовного табору, згідно з якою вже у червні проходитиме мовний табір GoCamp у їх закладах.

Привітати вчителів із початком навчання завітали Пол Кімм, директор Навчального центру та Екзаменаційних служб Британської Ради в Україні, Джон Сільвер, керівник RELO Office при Посольстві США в Україні, Мустафа Найєм, співзасновник GО Global Office, народний депутат України, Оксана Нечипоренко, директор GО Global Office.

Наприкінці першого дня тренінгу привітати вчителів завітала і Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України. У розмові з вчителями вона поділилася концепцією Нової української школи, в якій проект GoCamp став однією із сходинок до інноваційної освіти, що так потрібна дітям у 21 столітті.