18 Квітень 2017, 17:02

Проект: РОЗ-ДІЛ-ЯЙ


За ініціативи шкільного парламенту та директора школи Тетяни Анатоліївни Карло, у  школі №3-колегіумі стартував новий екопроект «РОЗ-ДІЛ-ЯЙ». Було вирішено реалізувати ідею за сприяння компаній «Українська макулатурна компанія» та ТзОВ «Папір-Мал».

Папір до паперу, пляшки до пляшок. Здебільшого це все, що відомо про правильний розподіл  непотребу пересічному жителю міста, а тим більше школяреві. Скільки людей сортує сміття вдома, на роботі, в школі чи в університеті? Для чого це необхідно робити і як ми збережемо у такий спосіб довкілля? Мало кому відомо, що макулатуру можна перетворити в ресурс, і за її збір можна отримувати пристойні кошти.

Екоосвіта, переробка відходів, правильне поводження зі сміттям – ось головні завдання, які розв’язуються через реалізацію нового проекту у школі-колегіумі.

Основна частина проекту – встановлення спеціальних контейнерів з картону із наліпками у кожному навчальному кабінеті та в коридорах закладу. Завдяки цьому проекту вчителі та адміністрація школи донесли школярам важливість правильного сортування сміття, а також відчуття власної відповідальності за світ, у якому ми проживаємо, адже це наш дім і хто, як не ми, повинен його берегти.

Загалом, це крок до того, щоби зробити наше місто чистішим. А найкращим вирішенням будь-якої проблеми є попередження її появи. Саме тому, екопроект – один із найпрогресивніших способів подолання проблем зі сміттям.

Колегіанти переконані, що зміни треба починати з себе. І врешті-решт, настане той день, коли сміття стане ресурсом.


Дарина Базик,

юнкор прес-центру школи №3-колегіуму