26 Травень 2017, 15:21

У Європу з Україною в серці

19 травня в школі №3-колегіумі було проведено цикл заходів, приурочених до Дня Європи в Україні. Цей день проходив під гаслом «В Європу з Україною в серці». Всі учні готувалися до дійства заздалегідь.  Відкриття свята розпочалося під звуки гімну Європейського Союзу. Для учнів було наголошено, що цей день став символом початку нового, вільного та мирного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.

Варвара Сірик, Катерина Черняк, Яна Пожар, Вероніка Гаращенко подарували присутнім пісні про Україну та налаштували всіх на піднесений настрій. Олеся Беленкова та Ірина Вітмановська подарували запальний український танок.

Продовжилося свято майстер-класом щодо виготовлення державної символіки країн Європейського союзу, який проводили класні керівники. Виготовлені вироби були представлені на виставці, де кожен клас презентував свою країну: національним одягом, прапорцями, ляльками, кулінарними стравами, малюнками, рекламами, стінними газетами.

Цього ж дня проведено підсумкову конференцію учасників міжнародного культурно-освітнього проекту, які нещодавно повернулись із чергової подорожі по Європі. Учасники проекту поділилися враженнями з  учнями 6-7-х класів про свій візит за маршрутом «Львів-Ополе-Дрезден-Амстердам-Брюссель-Берлін-Краків».

Цікавим та незвичним для учнів 1-11-х класів був відео-урок, під час якого вони разом із класними керівниками здійснили екскурс «На побачення з Європою» (Інтернет-круїз).

Заключним етапом заходу стала розважально-пізнавальна шоу-програма, в якій учні 5-11-х класів представили країни, що входять до Європейського Союзу. Творчо, креативно попрацювали учні, втілюючи свої задуми у життя. Лунали пісні англійською, французькою, німецькою, польською, чеською, діти виконували танки, інсценізували сценки.

Підсумком свята стали слова:

 Європа – колиска культури і мудрості,

Всім наукам початок вірний дала.

Всіх людей закликає до миру і людяності,

Світло знань у країни усі принесла.


Прес-центр школи №3-колегіуму