07 Червень 2017, 08:28

«Люби і знай свій рідний край!»



Під таким гаслом живуть учні 2-А класу школи № 3-колегіуму, бо допитливі, цікаві та захоплені пізнанням нового.

Саме зацікавленість  історією рідного краю повела їх на екскурсію до Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника.

Спочатку другокласники відвідали історичний музей, де познайомилися з історією розвитку Корсунщини від давнини і до сьогодення. Захоплено діти розглядали бивні мамонта, вогнепальну і холодну зброю, старовинний одяг та предмети побуту.

А далі був музей Корсунь-Шевченківської битви, що розташувався  у колишньому палаці князів Лопухіних-Давидових на острові Коцюбинського. Тут учні змогли познайомитися із матеріалами, що розповідають про початок ІІ Світової війни та перебіг її на теренах Черкащини. Неабияке захоплення визвали у другокласників зразки військової техніки тих часів, що розмістилися на оглядовому майданчику біля музею.

Незабутнє враження справила прогулянка розкішним ландшафтним парком помістя колишніх князів. Учні ходили тими ж стежками, що й Тарас Шевченко, Іван Нечуй-Левицький. Тут вони могли доторкнутися до старого каштана, що пам’ятає великого сина українського народу, побачити у квітучому бузку гору Янталку та послухати старовинну легенду про двох закоханих, в честь яких її названо.

З враженнями через край другокласники поверталися додому та спогади про побачене і почуте, сподіваюся, назавжди залишаться з ними.


Ольга Стеценко,

класовод 2-А класу школи №3-колегіуму