13 Червень 2017, 11:32

Відкриваємо таємниці рідного краю

У школі №3-колегіумі здійснюється велика робота щодо  громадянського–патріотичного виховання, формування національно–історичної свідомості учнів. Найкраще цьому сприяють екскурсії-подорожі дітей мальовничими куточками рідної землі, які стали традиційними у житті школи. А під час відпочинку у пришкільному таборі «Сонечко» наші діти полюбляють подорожувати стежками рідного краю, відкриваючи для себе все більше цікавинок та таємниць Черкащини.

Зокрема, учні 5-А класу школи №3-колегіуму разом із класним керівником Світланою Павлик, вирішили помандрувати стежками Холодного Яру. Спочатку побували у Чигирині ‒ колишній гетьманській столиці. Потім піднялись на Замкову гору, де стоїть пам'ятник Богдану Хмельницькому, і де перед ними відкрились чудові краєвиди. Далі вирушили до Суботова. Відвідали родинну церкву Хмельницьких ‒ Іллінську, яка зображена на п'ятигривневій купюрі. Найцікавішим етапом подорожі було відвідування просвітницько-розважального комплексу «Зерноленд», де діти мали можливість власноруч долучитись до всіх етапів народження хліба. Останнім місцем цікавої мандрівки був дуб Максима Залізняка. Зарядившись енергією козацької землі, п’ятикласники вирушили до рідної Сміли ділитись враженнями зі своїми  рідними  та близькими друзями.

Для учнів 6 – А класу та їхнього класного керівника Тетяни Миронюк цікавим та незабутнім стало відвідування оновленого Черкаського зоопарку. Кожен з дітей знайшов тут собі улюбленця, а спостереження за поведінкою, звичками тварин принесли багато позитивних емоцій. Час промайнув непомітно. Безперечно, що після цієї екскурсії колегіанти і надалі  з великою повагою та любов’ю будуть ставитись до мешканців тваринного світу.

8-Б клас разом із класним керівником Ольгою Чуйко їздив на екскурсію у місто Черкаси. Екскурсія була не лише цікавою, але й навчальною. Спочатку восьмикласники відвідали Черкаський обласний краєзнавчий музей. Там дітям розповіли про види голограм, показали, як працює голограма. Також екскурсанти піднялись на Пагорб Слави, з якого відкрилася чудова панорама міста Черкаси та Дніпра.

Потім учні вирушили в торговий центр «Хрещатик Сіті», де відвідали ролледром. Усім було дуже весело і цікаво покататись з друзями на роліках. Хлопці стріляли в «ЛазерТаг», де було досить темно, щоб нікого не бачити, але їм видали невеличкі ліхтарики, щоб бачити в темряві інших людей.
Усім дуже сподобалася ця поїздка, адже проводити час з однокласниками справді весело та цікаво!


Прес-центр школи №3-колегіуму