19 Червень 2017, 09:52

Готуємось до впровадження інновацій


Реформування початкової освіти – перший крок у рамках впровадження Нової української школи, без успіху якої неможливі щасливе життя молодих громадян України у ХХІ сторіччі, зміцнення демократичних цінностей, соціально-культурний, політичний та економічний розвиток Української держави. Від початкової освіти передусім залежить, наскільки молоді українці віритимуть у себе, свій потенціал і свою спроможність змінювати Україну.

Творчий педагогічний колектив школи №3-колегіум не може залишатись осторонь реформування освіти. Тому, коли Міністерством освіти і науки України у травні було оголошено  конкурсний відбір шкіл, які бажають взяти участь у пілотному впровадженні нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи “Нова українська школа”, педагогічний колектив школи №3-колегіуму на чолі з директором Тетяною Анатоліївною Карло та разом з батьківською громадськістю виявив ініціативу і взяв участь у конкурсному відборі. З цією метою була заповнена аплікаційна форма, в якій визначено готовність закладу до участі у експерименті.

Для участі у проекті Міністерством освіти і науки відібрано 100 шкіл, по 4 школи у кожній області та Києві. Наш заклад в складі 4 шкіл Черкаської області став учасником експериментальної роботи щодо впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти у рамках реформи «Нова українська школа» у 2017/2018 навчальному році.

Зараз триває перший етап роботи закладу. Питання щодо участі в експерименті обговорено на педагогічній раді закладу, визначено для участі в експериментальній роботі проектну команду у складі заступника директора з навчально-виховної роботи Олени Іванівни Золотоверхої та вчителів початкових класів Наталії Володимирівни Маценко, Наталії Володимирівни Свір. Підтримали ініціативу педагогічного колективу і батьки майбутніх першокласників. Команда школи на початку червня уже брала участь у першому тренінгу на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

А 14 червня до нас завітали гості – представник Міністерства освіти і науки України Тетяна Миколаївна Запорожець та представник Інституту модернізації змісту освіти Тетяна Павлівна Корякіна, заступник начальника управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Іванівна Сімушіна, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Миколаївна Чепурна, заступник Смілянського міського голови Людмила Семенівна Осейко, начальник управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради Наталія Олексіївна Незнанова, завідувач методичного кабінету відділу освіти Валентина Борисівна Руденко, методист методичного кабінету Світлана Вікторівна Сигида.

Поважні гості познайомились із системою роботи закладу, оглянули матеріальну базу, поспілкувались з колективом, обговорили актуальні питання та проблеми на шляху до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти у рамках реформи «Нова українська школа». Підсумок зустрічі підвела Тетяна Миколаївна Запорожець, яка зазначила, що школа №3-колегіум готова до роботи у пілотному проекті щодо впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти.

 Прес-центр школи №3-колегіуму