20 Червень 2017, 15:42

Тренінг з ненасильницького спілкування

У Києві відбувся семінар-тренінг Еви Рамбали (Угорщина) з ненасильницького спілкування (ННС). Було подано 74 заявки для отримання стипендії на участь у ньому, а отримали її лише 9 вчителів та шкільних психологів із Києва, Білої Церкви, Сміли, Житомира, Кагарлика та Львова. Серед щасливчиків опинилася вчитель гімназії Наталія Миколаївна Власик.

Мета організаторів - зробити ненасильницьке спілкування знайомим та зрозумілим методом комунікації для максимальної кількості людей у нашій країні, зокрема в освіті.

Метод ненасильницького спілкування було розроблено у США Маршалом Розенбергом. Воно є надійним засобом переходу від роз’єднуючого способу поводження у конфлікті, який веде до погіршення стосунків, до підтримки емпатійного гуманістичного зв’язку незалежно від обставин, що призводить до несподіваних змін та вирішення конфліктів.

Цей комунікативний підхід акцентує на важливості взаємного розуміння потреб як фактору мотивації до дії - на противагу страху, провини, примусу, погрозам чи виправданню. Він дає можливість отримати те, що людина хоче, на підставах, про які пізніше не пожалкує.

Техніки ННС також підтримують особистість у здійсненні свідомого вибору реакції на дії опонента, незалежно від негативного чи позитивного результату для себе.

ННС - напрочуд практичний метод, що довів свою ефективність у різноманітних конфліктних ситуаціях - від побутових конфліктів між друзями та колегами до масштабних  конфліктів між ворогуючими групами.

Н.М.Власик готова поділитися інформацією щодо тренінгу з колегами, батьками та учнями.

Прес-центр гімназії