18 Липень 2017, 11:02

Спогади про літні пригоди

Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. На скільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежить від нас, дорослих – організаторів програм відпочинку. Де ще школяр буде почувати себе вільним, незалежним та водночас активним і потрібним, як не в період літніх канікул у пришкільному таборі? Мабуть, виходячи з цих міркувань, педагогічний колектив ЗОШ №13  доклав чимало зусиль, щоб відпочинок наших вихованців у пришкільному таборі «Росинка»  був активним, корисним, цікавим та пізнавальним і обов’язково оздоровчим.

Кожен день відпочинку  цього літа у таборі був несхожим на інший, насичений цікавими зустрічами, спільними корисними справами спортивними змаганнями і творчими конкурсами .

Учні 1 – 4 класів, об’єднані у  загони  «Промінчики» та «Капітошки», разом зі своїми вихователями Нечтою Л.В., Макаренко Л.О., Шпак Р.І. , Панкратовою Л.М.     побували на екскурсіях в:  Черкаському зоопарку;  краєзнавчому музеї,  пожежній частині, парку культури та відпочинку м. Сміли; відпочивали в урочищі Довжик, збирали лікарські рослини на березі Тясмину,  отримали перші уроки з плавання в басейні; відвідали бібліотеку – філіал №4 та зал комп’ютерних ігор;   були глядачами  цікавих фільмів у форматі 3-Д  . Ігри, конкурси, розваги, години спілкування  всім припали до смаку, а надто такі  святкові  заходи:  «Одна єдина – рідна  моя Україна»,  «Ми нащадки козаків», інсценізація  українських казок та пісень,  «Дружба єднає щирі серця»,   свято «Алло, ми шукаємо таланти», змагання  з шахів та шашок, футболу, конкурс малюнка на асфальті «Я малюю літо»,  конкурс дружніх шаржів «Моя посмішка»,   змагання «Козаки з Гречківки», конкурс    «Хто із вас  мастак станцювати гопак», посвята в туристи, конкурс  юних модниць «Етностиль сьогодення», акція «Чарівні долоньки» на підтримку бійців АТО зробили відпочинок змістовним та яскравим.  Запам’яталася  всім зустріч з волонтерами Смілянської самооборони «Січ», які провели з дітьми практичні тренування зі зброєю. З відвертим захопленням учні слухали цікаві розповіді про війну на сході країни, навчилися збирати і розбирати автомат.

Учні 5 – 6, 8  класів, відпочиваючи у пришкільному таборі, одночасно проходили навчальну практику ( кер. Сущинська І.Б., Карпенкіна Л.Г., Шевчук М.М., Плахотний О.Є.),  а  з  учнів 7  класу було сформовано  загін «Греки»  (кер.   Цибко О.Л., Моторіна Н.В.), які  мали можливість не тільки відпочивати, працювати, а й готуватися до участі у військово – патріотичній грі «Сокіл» («Джура»).

Учні 5 – 8  класів,  за підтримки батьківських комітетів, побували на екскурсії в Софіївському дендропарку  м. Умані, відвідали Ірдинський Виноградський  Свято – Успенський  монастир  села Мале Старосілля, провели конкурс «Кращий рибалка» на березі Тясмину.

У їдальні дітей чекали смачні обіди, фрукти і солодощі про які подбали наші шефи - ПАТ «Смілянське АТП-17128», яке очолює  випускник школи  .Даценко Петро Іванович .

Швидко промайнув час. Закінчилася табірна зміна, але дитячі сердечка будуть зігрівати спогади про літні пригоди  та відпочинок в таборі «Росинка».

Лариса Третяк,

заступник директора

з  навчяльно – виховної роботи

ЗОШ №13