18 Липень 2017, 11:42

Літні зустрічі у таборі «Таємна місія»


І знову на подвір’ї школи №3-колегіуму чути веселі жарти, дитячий сміх, пісні та радісні вигуки!

Вдруге у місті Сміла, у нашому закладі, волонтери зі Сполучених Штатів Америки організували мовно-спортивний табір «Таємна місія». Діти з будь-якої школи міста могли стати учасниками пригод. Цьогоріч робота табору була організована у дві зміни: у першій половині дня – для дітей віком від 7 до 11 років, у другій половині дня – для дітей від 12 до 15 років. Ініціатором організації роботи цього табору стала директор школи №3-колегіуму Тетяна Анатоліївна Карло за підтримки заступника міського голови Людмили Семенівни Осейко.

Майже 350 дітей, серед яких близько 250 – учні-колегіанти, зібралися 3 липня на подвір’ї школи №3-колегіуму. Багато хто знав один одного з минулого літа, багато було нових учасників табору, але вже за два дні під керівництвом своїх лідерів усі стали друзями та справжньою великою командою. Навіть назви загонів, у які об’єднались діти, додавали гарного настрою та створювали атмосферу гри: «Супер-піпл», «Brave», «911». А яскраві кольори футболок, у які були одягнуті члени кожної команди, дозволяли бачити здалеку один одного.

Щодня юні сміляни проходили п’ять станцій: заняття з англійської мови “English”, заняття з рукоділля, основи морально-етичного виховання, правила поведінки та дискусії, рухливі ігри на свіжому повітрі, квест і релакс.

У роботі  станції “ English ” найактивнішу участь брали і самі американські волонтери Сенді Бакінгем, Ен Венемен, Боб Венемен, адже спілкування дітей з носіями мови, уміння слухати і розуміти англійську мову у «живому» спілкуванні – це величезний «плюс» у вивченні іноземної мови.

Заняття з рукоділля захопили всіх – і дівчаток, і хлопчиків, тому що усі вироби, які створювали діти своїми руками із яскравих, кольорових різноманітних матеріалів, вони виготовляли з добрим настроєм. Ці сувеніри стануть доброю згадкою кожному про цікавий відпочинок у таборі.

А кому ж із дітей не подобаються спортивні ігри, змагання, естафети, квести! Та іще коли вони проходять у колі друзів, на свіжому повітрі, де можна весело і досхочу побігати, пострибати на батуті, встановленому на території табору, подолати різні спортивні перешкоди, розв’язати цікаві завдання, отримати заряд енергії та поділитись нею із друзями! Тому найпопулярнішими станціями в таборі стали, звичайно, спортивна і квест. А найбільше запам’ятався всім третій день табору, коли і малеча, і дорослі із захопленням катались на водних гірках, обливались водичкою, отримували сонячні, повітряні та водні ванни!

Бути добрими, чесними, щедрими, щирими у спілкуванні, допомагати один одному, бути цікавими до світу навколо та до людей учились діти на станції  «Я – Божа дитина».

Злагоджена робота волонтерів, які забезпечили дітей усім необхідним: спортивним інвентарем, матеріалами для рукоділля, музичною та відеоапаратурою та, навіть, легкими перекусами, напоями та маленькими призами – не залишилась без відповіді: усі учасники табору щодня приходили з гарним настроєм, дарували один одному радісні посмішки та веселий сміх, і сповнені енергії та новими враженнями, повертались додому!

А ми дякуємо організаторам табору - Віктору Володимировичу Кусюмову, директору табору; Валентині Анатоліївні Полупан – координатору табору; Галині Павлівні Майданюк – адміністратору, та сподіваємось на подальшу співпрацю, яка стає уже доброю традицією,  адже ми всі разом вирішуємо таке важливе завдання – виховуємо розумне, креативне, успішне майбутнє покоління нашої держави.

Прес-центр школи №3-колегіуму