08 Вересень 2017, 13:03

Я – громадянин України – європейської країни

Для кожної дитини 1 Вересня – це особливий, святковий день, сповнений надій і переживань.   Цей день дарує багатьом дітям радість  і залишається у пам’яті надовго.

Незвичним першим уроком – міні-проектом «Я – громадянин України – європейської країни» -  розпочався новий навчальний рік для учнів 5-Б класу школи №3-колегіуму. Метою такого уроку було виховання почуття любові до рідного краю – України, її державних та народних символів, традицій; сприяння формуванню поваги до історії своєї  Батьківщини. Учні пригадували цікаві факти не тільки про Україну, а й про країни Європи, за допомогою відеофільмів розширювали  знання  про Європейський Союз, країни, які в нього входять.

Діти розповідали цікаві вірші та оповідки  про Україну, про школу, про мандрівки. Грали в гру «Загадай бажання», «Мікрофон». Із захопленням переглянули відеофільм «Цікаві факти про Європу», пограли в гру «Асоціативний кущ». Цікаво було слухати  проекти п’ятикласників на тему «Що б я хотів (або хотіла) змінити в Україні?»  Усі учні разом із класним керівником виконали гімн України.

Урок пройшов цікаво й ефективно.

Ганна Іщенко,

класний керівник 5-Б класу