15 Вересень 2017, 09:22

Тиждень фізкультури і спорту


Педагоги школи №3-колегіуму великого значення надають формуванню здоров’язбережувальної компетентності учнів як на уроках фізичної культури, основ здоров’я, біології, так і в позакласній діяльності. Протягом навчального року проводиться позакласна робота з предмета. Працюють секції для учнів 5-11-х класів з волейболу, баскетболу. Систематично  проводяться шкільні змагання, в окремих з них  беруть участь як учні, так і їхні батьки. Традицією у школі стало проведення спортивних свят, Днів здоров'я.

На початку вересня пройшов Олімпійський тиждень, який  був присвячений Дню фізичної культури і спорту України. Під час проведення тижня  робота вчителів фізичної культури і класних керівників була спрямована на виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя, поглиблення базових знань з питань культури здорового способу життя, залучення учнів  до систематичних занять фізичною культурою і  спортом; виховання  сміливості, наполегливості, витримки, виявлення кращих спортсменів школи-колегіуму.

Протягом тижня пройшли змагання з баскетболу для учнів 7-х класів, турнір з волейболу - серед учнів 9-11-х класів. Заряд позитивного настрою, здоров'я, бадьорості отримали учні 8-х класів від  естафети з регбі «Золотий овал» та футбольних змагань між класами, які підготувала та провела вчитель фізичної культури Олена Митрофанівна Єгорова. Завершилось проведення Тижня участю учнів школи №3-колегіуму у міських заходах «Герої спортивного року», присвячених Тижню фізкультури і спорту.

А нам є чим пишатись, адже протягом 2016-2017 навчального року учні школи здобули чимало спортивних перемог, отримали багато нагород, брали активну участь у всіх заходах і змаганнях міського рівня у залік Спартакіади школярів міста, Олімпійського комітету.

Футбольна команда старшої вікової групи виборола ІІ місце у міському етапі змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч» та Івана Петряка. У змаганнях із легкої атлетики спортсмени школи-колегіуму отримали нагороди за призові місця, а саме: Яковлев Назар (11 клас) – за І місце у штовханні ядра, Безнос Вадим (11 клас) – за ІІІ місце зі стрибків у довжину з розбігу, Кузьменко Максим (10 клас) – за ІІ місце з бігу на дистанцію 60 метрів, Безсмола Аліна (10 клас) – за ІІІ місце у штовханні ядра. Команда учнів 6-7-х класів посіла ІІІ місце у змаганнях «Старти надій» на міському рівні; у змаганнях «Олімпійське лелеченя» - ІІ. Захищали честь школи та міста учні 11 класу на обласних змаганнях з легкої атлетики. Яковлев Назар змагався у штовханні ядра, а Герман Мілена посіла І місце з бігу на дистанції 1500 метрів.

А з першого вересня ми продовжили роботу в цьому напрямку, будемо виховувати здорове майбутнє покоління нашої держави, досягати нових вершин та здобувати нові перемоги у різних видах спорту.


Прес-центр школи №3-колегіуму