15 Вересень 2017, 09:30

ЮНІ СМІЛЯНИ - ЛАУРЕАТИ МІЖНАРОДНОГО ТЕЛЕФЕСТИВАЛЮ «ДИТЯТКО»

У Харкові відбувся ІХ Міжнародний дитячий телефестиваль “Дитятко”. З понад тисячі конкурсних робіт із 87 країн світу, лауреатами стали 134представники із 33 країн. Найбільше робіт надійшло з України, Індії, США, Ірану, Іспанії, Франції. Два смілянських колективи - дитяче інформаційне агентство «Позитив» Будинку дітей та юнацтва (керівник Юлія Харченко) і гімназійне творче об’єднання “ІДЕЯ» (керівник Світлана Остапова) - стали лауреатами у номінаціях «телепрограма» і «радіопрограма».

Юнкори провели чотири незабутні дні з переглядами творчих завдань, майстер-класами від провідних фахівців у галузі медіа і кіноіндустрії. Член журі, експерт із засобів масової інформації, журналіст, ведучий Андрій Куликов поділився з дітьми досвідом роботи, порадив їм завжди використовувати «вікна можливостей». Білоруський кінорежисер Наталія Морозова провела заняття з акторської майстерності і закликала творити ДОБРЕ КІНО. Дослідник візуальної культури Дмитро Петренко відкрив секрети і нові тенденції сучасної кінематографії. Японський режисер-мультиплікатор навчав створювати нові анімаційні персонажі. Творча зустріч із актором і музикантом Сергієм Бабкіним викликала шалений захват. Учасники фестивалю відвідали сценарний пітчинг, де зрозуміли, як привертати увагу громадськості і меценатів до реалізації своїх проектів.

Культурно-розважальна програма була дуже насиченою і яскравою: вогняне шоу зі святковим багаттям, відвідування найкращих в Україні гольф-курорту та екопарку, аероклубу з авіашоу, екскурсія містом і похід у художній музей, де представлено оригінал картини І.Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану».

Фестиваль «Дитятко» подарував учасникам нові можливості та відчуття успіху.

Пресцентр гімназії