18 Грудень 2017, 17:17

Визначено переможців І Регіонального турніру з фінансової грамотності Черкаської області

16 грудня 2017 року у м. Черкаси відбулися фінальні змагання І Регіонального турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність», який проводиться з метою виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді у рамках проведення дослідно-експериментальної роботи щодо впровадження курсу «Фінансова грамотність».

Серед 22 команд, які брали участь у відбірковому (заочному) турі, до участі у півфінальні і фінальні змагання  запросили 7 команд, у тому  числі - дві команди зі Сміли: «Золотий запас» (Смілянська загальноосвітня школа №1, тренер команди Подрушняк Любов Іванівна, учитель географії) та  команда      «BRAIN STORM» (НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т.Сенатора», тренер Кільчевська Ольга Вікторівна, учитель географії).

Гостинно зустрів учасників та гостей турніру Черкаський інститут ДВНЗ «Університет банківської справи», в якому проходили змагання. Викладачі інституту провели екскурсію та розповіли про основні напрямки навчання у закладі.

На урочисте відкриття були запрошені представники банків, які виступили в якості партнерів та спонсорів: «УКРГАЗБАНК», «ОЩАДБАНК», «ПРИВАТБАНК»,

«РАЙФФАЙЗЕНБАНК». Підтримку турніру надав КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».

З вітальним словом до учасників турніру звернулися Наталія Миколаївна Чепурна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», директор інституту Рогова Наталія Василівна, які зазначили, що обізнаність із фінансової грамотності потрібна кожній молодій людині для побудови успішного життя, формування оптимальної фінансової поведінки під час складання та ведення бюджету родини, здійснення інвестицій та заощаджень.

Наступні не менш хвилюючі миті - жеребкування  команд та проведення гри.

Змагання проходили у два етапи. Першими відбулися бої півфінального туру, в яких змагалася команда «BRAIN STORM» ( НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т.Сенатора»), а далі фінальні змагання.

Усі, без винятку, команди продемонстрували не тільки високий рівень знань з фінансової грамотності, які вони здобули у своїх навчальних закладах, але й навички проведення наукової дискусії, здібності до дебатів, нестандартне тлумачення проблем та вміння працювати у команді.

За рішенням журі, фіналістами турніру стали:

  • · «Золотий запас» (Смілянська загальноосвітня школа №1);
  • · «Теодор Драйзер» ( Черкаська  спеціалізована школа №24);
  • · « МаксимуМ» (Городищенський економічний ліцей);

Після гарячого фіналу команда Смілянської загальноосвітньої школи №1 «Золотий запас» посіла ІІ призове місце, отримавши від організаторів та спонсорів подарунки, а також призовий сертифікат у розмірі  2000 грн.

Команда «BRAIN STORM» НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т.Сенатора» посіла ІІІ призове місце, отримала подарунки та сертифікат у розмірі 1000 грн. Тренерів команд Подрушняк Любов Іванівну та Кільчевську Ольгу Вікторівну відзначено подяками комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».

Смілянські команди з позитивними емоціями, приємними враженнями від  турніру та з великим задоволенням поверталися додому.

Щиро вітаємо наші комади з перемогою! Віримо, що фінансова грамотність – це одна з важливіших компетентностей Нової української школи.   Наше успішне майбутнє – в надійних руках молоді.

Методист із природничих дисциплін       Л.А. Івченко