06 Лютий 2018, 14:03

Школярі – активні учасники козацького кола


Змістовно відзначили у нашому місті 100-річчя Української революції. На Північному вокзалі станції імені Тараса Шевченка, біля 240-річного дуба, якого назвали на честь отамана Якова Водяного, відкрито пам’ятний знак, присвячений цій події.

Вперше проведено козацьке коло «Історичне коріння Сміли».  Це був цікавий і змістовний  патріотично-виховний захід для всіх смілян і, насамперед,  для школярів та молоді.  Адже кожен присутній на цьому заході міг доторкнулися до сторічних історичних подій, які відбувалися у нашому місті.

Учасниками  заходу були козацькі рої гри «Сокіл» («Джура») закладів загальної середньої освіти та учні з козацьких  класів.  До заходу вони добре підготувалися, мали свої знаки розрізнення.

Затамувавши подих ловили школярі кожне слово ведучих свята, із подивом і цікавістю спостерігали за реконструкцією бою, який   організували історичні клуби та організації Черкаської області.

Після святкового козацького куліша, учні шкіл міста взяли участь у науково-практичній конференції, яку вдало організувала і провела методист методичного кабінету Нестропа Т.Б.

Юні спортсмени вправлялися у козацьких забавах.

Завершилося свято нагородження команд грамотами, призами та солодкими подарунками.


В.Руденко, завідувач методичного кабінету