06 Лютий 2018, 14:19

Україна таки буде самостійною...

"Україна таки буде самостійною. Не пропаде марно ота кров, яку проливають тепер українці".

Євген Чикаленко.

Саме під такими гаслами 2 лютого, у рамках проведення козацького кола «Історичне коріння Сміли», на базі закладу загальної середньої освіти №10  пройшла ІХ учнівська краєзнавча конференція, присвячена 100 - річчю Української Революції на Смілянщині. До участі в конференції були запрошені учні старших класів закладів освіти, вчителі історії. Учні презентували свої цікаві дослідження, які грунтувалися на архівних джерелах. Предметом розгляду були питання, пов'язані з формуванням загонів вільного козацтва, змінами влади, повстанськими рухами, першим зимовим походом.

З цікавістю учасники конференції слухали виступи владики Афанасія, архієрея УАПЦ, який відзначив важливість учнівських досліджень і звернув увагу на історію створення Української Автокефальної православної церкви. Також зі словами привітання до присутніх звернувся Грива Анатолій, ведучий спеціаліст з національно-патріотичного виховання Міністерства освіти і науки та вказав на важливість поваги до історичного минулого свого народу, свого рідного краю. Михайло Шевчук, добре відомий учням як військовий капелан та волонтер, відзначив важливість проведення таких заходів, як краєзнавчі учнівські конференції  для формування патріотичного духу юних смілян.

Завідувач методичного кабінету відділу освіти  управління освіти, молоді та спорту Валентина Руденко підсумувала роботу учасників конференції та подякувала учням і їх наставникам за змістовну підготовку .


Тамара Нестропа, методист методичного кабінету