12 Лютий 2018, 15:49

ДОСВІД НАВЧАННЯ У США

Нещодавно з Америки повернулася гімназистка 10-А класу Яна Брюзгіна. Вона проживала та навчалася  там протягом першого семестру. Усім було дуже цікаво, як саме проходять уроки в американській школі, як сприйняли українку однокласники, в яких містах вона побувала.

Яна розповіла, що була у Каліфорнії (Лос-Анджелес), Нью-Йорку, Ілінойсі (Чикаго), Арізоні (Гренд  Кеньйон), Колорадо (Денвер) та інших містах, аби побачити найвидатніші місця, природні та історичні пам’ятки: статую Свободи, алею Зірок тощо.

Ми дізналися, що у США кожен учень має право обирати предмети, які він хоче вивчати. Пропонується багато іноземних мов на вибір: іспанська, японська, арабська. Яна вивчала японську. Тамтешні однокласники зустріли її дуже привітно. Їм теж було дуже цікаво дізнатися про Україну, національні звичаї, традиції. Яна пригостила їх солодощами з України – це учням дуже сподобалося.

Після повернення додому Яна продовжує підтримувати стосунки з американськими друзями. Каже, що у далекій Америці зустріла дівчинку, батьки якої приїхали туди із Черкас. Світ, виявляється, не такий великий, як здається.

Яна провела у гімназії кілька «прес-конференцій» під час уроків англійської мови, аби діти почули американський акцент та більше дізналися про цю англомовну країну з вуст очевидиці.

Каріна Данилович, гімназистка 10-А класу