12 Лютий 2018, 16:32

Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою!

6 лютого учні школи №3-колегіуму приєднались до відзначення Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який відбувся під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

Проведені різноманітні заходи щодо покращення обізнаності дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету, зможуть допомогти дітям захистити себе від небезпеки віртуального світу, знайти шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, навчитися Інтернет-етики, зрозуміти загрози протизаконного контенту тощо.

Учням початкової школи запам’ятається зустріч з учнями 6 – Б класу, на якій шестикласники в ігровій формі розповіли дітям про небезпеки Інтернету. Разом сформулювали правила безпечного поводження в Інтернеті.

На виховних годинах у 5-11-х класах вчителі та учні обговорювали питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту.

7 лютого учнів 8-11-х класів взяли участь у Всеукраїнському онлайн-уроці, організованому за підтримки Кіберполіції і компанії ERC у межах Програми мережевих академій Cisco. Після уроку всі учасники пройшли тести, де показали свої знання з кібербезпеки.

У закладі також була проведена виставка газет. Стіннівка-переможець представлена на міський конкурс.

Міжнародний День Безпечного Інтернету пройшов дуже цікаво та весело як для учнів, так і для вчителів.


Зінаїда Юцкевич,

учитель інформатики школи №3-колегіуму