26 Березень 2018, 14:49

Global Money Week

З 12 до 18 березня 2018 року в Україні проходив Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей). Долучитися до заходів могли школярі, студенти вишів і професійно-технічних закладів, волонтери, педагоги та представники фінансових установ. Під час проекту всі учасники дізнались про правильне планування бюджету та фінансову безпеку, навчились створювати пасивний дохід, розумно заощаджувати та вести бізнес.

В Україні Global Money Week проходив уже вп'яте. Тема цьогорічних заходів: “Гроші мають значення”. Організатором програми стали Національний Банк України, Інститут модернізації змісту освіти, Університет банківської справи, агенство США з міжнародного розвитку USAID, Фонд гарантування вкладів, а також Незалежна асоціація банків України.

До участі у Global Money Week активно залучились педагоги та учні школи №3-колегіуму. Для учнів 9-х класів проведено інтелектуальну гру «Грошовий бум», під час якої дев’ятикласники показали свої знання з економіки, історії, літератури, географії та інших наук, власне фінансову грамотність.

У рамках Всесвітнього тижня грошей 14 березня у школі №3-колегіумі відбувся семінар  практикум учителів економіки та курсу за вибором «Фінансова грамотність» на тему «Формування підприємливості учня, як ключової компетентності для життя». Ми живемо у добу ринкових відносин і маємо бути компетентними в економічних питаннях, тому тематика семінару була актуальною.

У роботі семінару взяли участь учителі економіки міста Сміли та методист природничих дисциплін  Людмила Івченко.

Розпочалось засідання виступом заступника з навчально-виховної роботи школи №3-колегіуму Світлани Рогач, яка презентувала роботу колегіуму та підкреслила значення і актуальність економічних знань у житті кожної людини.

Використання на практиці  цифрового вимірювального комплексу Einstein  у STEM-орієнтованому освітньому середовищі школи представили вчитель фізики Ольга Чуйко та вчитель біології Інна Галета.

Про розвиток підприємницьких здібностей учнів на уроках економіки та фінансової грамотності,  знання і навички, які допомагають приймати свідомі економічні та фінансові рішення з метою управління своїми коштами на даний час та в майбутньому, презентувала Лідія Онученко, вчитель економіки школи №3-колегіуму.

Методист Людмила Івченко підвела підсумки семінару та розповіла про особливості оформлення матеріалів з економіки  для представлення на обласну виставку «Інноваційний пошук освітян Черкащини – 2018».

 Прес-центр школи №3-колегіуму