27 Березень 2018, 08:30

Що ми знаємо про туберкульоз?

Актуальною проблемою на сьогоднішній день є профілактика захворювання на туберкульоз, тобто заходи соціально-економічного, організаційного, протиепідемічного та медичного характеру, які спрямовані на запобігання виникненню та поширенню туберкульозу.

Щорічно в Україні виявляється близько 37 тисяч хворих активними формами туберкульозу. Ще біля 14 тисяч осіб страждають бацилярними формами туберкульозу і протягом тривалого часу виділяють мікобактерії. Один хворий протягом року може заразити 5-10 осіб, що контактують з ним. Сучасний туберкульоз представляє велику небезпеку.

У рамках щорічного проекту соціальними службами розроблено нову дієву систему моніторингу учнівської обізнаності та консультування. Представники Смілянського центру соціальних служб для молоді 20 березня  провели базове соціологічне дослідження  серед учнів 11 та 9-х класів школи №3-колегіуму «Стан інформованості школярів щодо туберкульозу: обізнаність, ставлення, джерела інформування». Дослідження проведене з метою вивчення рівня поінформованості, ставлень, поведінкових настанов населення щодо проблем туберкульозу, а також аналізу інформаційних потреб і значення різних джерел інформування про хворобу.

Основи медичних знань та поради стосовно ведення здорового способу життя привернули увагу кожного колегіанта – учасника дослідження.

Дарина Базик,

юнкор прес-центру школи №3-колегіуму