30 Березень 2018, 08:48

«Земля – наш спільний дім»

Усе менше на Землі залишається місць, де б не ступала нога людини. Все більше природа потерпає від діяльності людей: вирубування лісів —«легенів» планети, знищення рослиного і тваринного світу, нераціональне використання природних ресурсів.  Сьогодні світ опинився на порозі екологічної кризи, а проблема екології є однією з найважливіших проблем людства.

Щоб привернути увагу людей до екологічних проблем, у школах міста створені екологічні гуртки, екобригади, проводяться акції на захист природи.

27 березня екологічна бригада «ОБЕРІГ» Смілянської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №12 вперше  взяла участь у ХVІІ обласному конкурсі  колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім», який відбувся у Черкаському екологічному центрі. Команду м. Сміли представляли учні 8 –х класів у складі: Бондар Наталії, Вовк Ірини, Мексименко Даші, Миколенко Маші, Карпенко Саші, Ходак Даниїл (керівник команди -  вчитель біології Салтикова Олена Володимирівна).

Серед  10 команд – учасниць, смілянська команда вразила всіх присутніх душевним виступом, оригінальністю, зверненням уваги на проблеми  екології України, світу та рідного краю. А через екологічний флешмоб, учні  закликали до  практичних дій,  які людям потрібно робити  заради збереження природи Землі.

Виступ екокоманди «Оберіг» нікого не залишив байдужим,  адже учні своїми емоціями передали  ту небезпеку, яка нависла над нашою планетою і були переконливі в тому, що все залежить від нас – людей.

Екологічна бригада отримала диплом учасника  конкурсу, та подарунки від екологічної організації.

Висловлюємо подяку за матеріальну підтримку директору школи      Сірику С.В. та  вчителю біології  Салтиковій О.В. - за підготовку екологічної бригади до виступу на обласному етапі.  Учням зичимо успіхів та  перемоги у наступних конкурсах.

 Л.А. Івченко,  методист природничих дисциплін