10 Травень 2018, 12:22

Ідем з дитинства до Тараса, Несем думки свої земні

Найбільше свято для учнів та вчителів нашої школи – це День школи, який щороку,  в останню п'ятницю квітня, відзначає дружна шкільна родина Смілянської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №13. Цього року, до 118-ої річниці заснування закладу, готувалися по - особливому: всі з нетерпінням чекали  відкриття пам'ятника Тарасу Шевченку, який подарував школі випускник 1994 року Кайтмазов Євгеній. У школі кипіла робота: одна група учнів готувала (під керівництвом Цибка О.Л.)  майданчик для встановлення пам’ятника, інші займались підготовкою сценарію до свята, готували світлицю, прикрашали ІІ поверх.  Для всіх була робота. Долучилися до підготовки і випускники попередніх років: зокрема  срібний  призер Олімпійських ігор у Сеулі 1986 року Мотузенко Олександр, який доставив пам'ятник з Коростишева.

На свято завітали шановані гості, випускники школи різних років: депутат обласної ради Костюченко Володимир Олександрович, директори закладів загальної середньої освіти міста - Карло Тетяна Анатоліївна, Бондаренко Тетяна Володимирівна, голова профспілки працівників освіти Сташенко Наталія Володимирівна; начальник управління освіти, молоді та спорту Незнанова Наталія Олексіївна, завідувач методичного кабінету Руденко Валентина Борисівна, поет Смілянщини Мошенський Сергій Петрович, народна майстриня Зеленецька Тамара Євгеніївна, ансамбль "Родовід" (кер. Хавренок  Людмила Степанівна), представники волонтерських організацій нашого міста, батьківської громади, випускники школи, які 40 років тому полишили її стіни.

Вітання, щирі слова гостей, і, звичайно ж, подарунки на свято. Цього дня від випускників 1978 року були висаджені туї біля  пам’ятника Тарасу Шевченку. Карло Т.А. від себе особисто презентувала подарунок для майбутніх першокласників – фліпчарт для письма маркером. Випускниця школи 2016 року Сдобнова  Ольга подарувала  авторську роботу: картину, на якій зображена школа. Учні також підготували подарунок для рідної школи: придбали та висадили туї біля корпусу №2. Після урочистостей свято тривало: квести для учнів 1 - 5 класів та 6 - 9 класів, майстер - клас від учителя образотворчого мистецтва Клімашевського М.В., екскурсії до "Світлиці", а на завершення - концерт.

Свято закінчилося, але світлі, яскраві спогади про цей день ще довго житимуть у наших серцях.

Лариса Третяк,

заступник директора з НВР

Смілянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №13