17 Травень 2018, 15:49

ПОДОРОЖУЮЧИ РІДНИМ КРАЄМ

Щорічно кафедра вчителів географії м. Сміла подорожує Україною та Черкащиною і щоразу відкриває для себе все нові і нові куточки України та області. Не стала виключенням і сьогоднішня мандрівка.

З душевною теплотою і щирістю приймала нас мліївська земля і педагогічний колектив Мліївської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №2 та її директор Кравець Тетяна Миколаївна. Учні із  захопленням  розповіли про свою школу, заспівали та заграли на народних інструментах. Тетяна Миколаївна розповіла про  роботу школи та їх досягнення, поділилася досвідом.

Далі наша подорож тривала  тихими алеями дендропарку, де ми милувалися  фантастичним ландшафтним дизайном галявини перед Палацом науки, який був збудований у 1926 році. Перед ним, на галявині декоративних чудернацько обрізаних чагарників, стоїть пам'ятник Левку Симиренку.

В оточенні прекрасного затишного парку зберігся будинок Симиренків, збудований у 1855 році, де нині знаходиться меморіальний музей і учні школи проводять цікаві і незабутні екскурсії і навіть інсценізують історичні події.

На території парку збереглося ще декілька споруд другої половини ХІХ століття: лабораторії, насіннєсховища, оранжереї, космічний сад. Нині в ньому - головний корпус Інституту Помології, де ми побували в лабораторії. Там нам продемонстрували прилади та розповіли про роботу та досягнення працівників. Сьогоднішня подорож ще раз довела, що  окрім великих міст, є ще й безліч, на перший погляд непримітних місцин, які вражають своєю красою. Таким ми сьогодні побачили Мліїв – столицю садівництва та творчих і талановитих людей.

Всі ми  повернулися з екскурсії  з позитивними емоціями та враженнями від приємної і пізнавальної мандрівки.

 Л.Івченко, методист методичного кабінету