04 Липень 2018, 17:03

Партнерство з батьками в Новій українській школі


21 червня вчителі початкових класів школи №3-колегіуму, що впроваджують пілотний проект Нової української школи, Наталія Маценко та Наталія Свір,  були запрошені на вебінар 11-го Інтернет-марафону від Видавничої групи "Основа" у якості спікерів. Досвідчені спікери – попередні учасники цього марафону,  ділилися досвідом, як створити сучасне освітнє середовище, розв’язати поширені проблеми інклюзивної освіти, як упроваджувати НУШ у початковій школі та багато іншого. А вчителі школи №3-колегіуму поділилися своїми враженнями, напрацюваннями та здобутками з питання: «Партнерство з батьками в Новій українській школі: як перетворити батьків на помічників та співавторів освітнього простору».

Одним із ключових компонентів концепції Нової української школи є педагогіка партнерства, тобто, педагогіка, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем та батьками. Тож проблема співпраці з батьками завжди була та й залишається болючим питанням для багатьох вчителів. Адже впровадження Нової української школи неможливе без тісної співпраці та взаємодії з батьками.  Спікери поділилися власними думками та розкрили свої невеличкі таємниці стосовно того, як батьків перетворити на своїх друзів, однодумців, помічників, людей, що будуть перейматися проблемами класу нарівні з вами та дивитися з вами в одному напрямку.

Надзвичайно приємною була підтримка колег під час вебінару, їхні коментарі та слова подяки за цікавий та змістовний вебінар. А питання, відповіді на які давали спікери в кінці виступу, були дуже актуальними і хвилюючими для всіх вчителів. Сподіваємося, що цей вебінар стане для колег-педагогів рятівним колом у незвичайній життєвій ситуації.

 Наталія Маценко,

вчитель початкових класів школи №3-колегіуму