05 Липень 2018, 14:43

Високі результати ЗНО – впевнений старт у доросле життя

Ось і промайнули так швидко одинадцять років! Здається, що минуло зовсім трішечки часу від того першого вересня, коли я вперше ступила на поріг рідної школи.

Я дуже вдячна своїм однокласникам, які всі ці роки були самі собою, які могли сказати чи зробити щось незвичне та кумедне. Вони подарували мені чудові спогади. Я дуже щаслива, що потрапила саме в цей клас та саме в цю школу.

Іноді кожен з нас робить помилки. На щастя, в школі №3-колегіумі є чудова команда професіоналів, котра протягом всього нашого шкільного життя допомагала і підтримувала кожного з нас. Вони давали дієві поради, завжди турбувалися про нас. Кожен вчитель намагався знайти саме той метод, який зміг би допомогти учню розкрити свій потенціал, вказати на те, що він може це зробити.

Одинадцятий клас був найбільшим випробуванням, але й одним із найвеселіших періодів в шкільному житті. Підготовка до ЗНО – це одне із найважливіших завдань, яке стояло перед нами, випускниками. До такої справи потрібно підходити дуже серйозно, з усією відповідальністю, старанністю та душею. Так-так, саме з душею.

І сьогодні, коли це випробування уже позаду, я хочу дати пораду всім майбутнім одинадцятикласниками: полюбить той предмет, який плануєте здавати, і тоді ви зможете його зрозуміти. Спочатку зрозумійте себе, подумайте відразу, ким ви хочете бути, ознайомтеся з матеріалами, які вам будуть потрібні, та почніть працювати. ЗНО – це складна та цікава робота над собою. Складіть план, за яким ви можете повторювати ті предмети, які вам потрібні. Я глибоко переконана в тому, що ніякий вчитель чи репетитор не в змозі змусити вас вивчити щось, поки ви самі не виявите бажання. Робота в парі – це один із найефективніших способів підготовки. Ви можете взяти із собою друга чи подругу і в будь-який час (чи на перерві, чи вдома) готуватися разом.

А іще я хочу висловити щиру подяку педагогам школи №3-колегіуму, які дали нам міцні знання. Адже, коли у червні ми отримали результати нашого зовнішнього незалежного оцінювання, то бали з української мови, історії України, англійської мови, математики, біології, хімії, географії, фізики були високими, і це дасть нам змогу вступати в омріяні навчальні заклади. Багато моїх однокласників отримали найвищі бали за державну підсумкову атестацію – «11» та «12» з української мови, історії, біології. І це все завдяки вчителям, котрі на уроках постійно повторювали з нами матеріал, складали тести, давали можливість самим проводити дослідження, спробувати зробити щось незвичне и корисне, щоб ми змогли знайти для себе пояснення на всі запитання.

Отже, я переконана, що високі результати ЗНО – це впевнений старт у доросле життя. І дала нам його рідна школа №3-колегіум. Тож, успіху всім у вступній кампанії 2018 року!

Валентина Сенатор,

випускниця 11 класу школи №3-колегіуму