16 Серпень 2018, 09:29

Навчання через гру в LEGO

Як зробити навчання не просто змістовним, а насправді цікавим для дітей? Це одне з ключових запитань, яке ставить собі кожен вчитель. Відповідь – перетворити навчання на захоплюючу гру!

Діти бажають рухатися, гратися,  досліджувати оточуючий світ, самостійно створювати різні речі. Конструктор LEGO – це потужний інструмент навчання, у ході використання якого дитина проявляє свої творчі здібності, розвиває креативне мислення, навчається приймати рішення та взаємодіяти з однолітками.

Використання LEGO-технології на уроках у «пілотних» класах школи №3-колегіуму - це важливий елемент освітнього процесу, який допомагає розвивати розумові та фізичні здібності кожного учня.

Різноманітні набори LEGO надають можливість учням працювати за власним задумом, самостійно вирішувати проблему, бачити продукт своєї діяльності.  Навіть найскладніші завдання учні виконують  із задоволенням!

Завдяки  LEGO-технології у нас на уроках створюється атмосфера, в якій діти відчувають себе творцями, активізується словниковий запас дитини, формуються навички діалогічного мовлення, розвивається увага, пам'ять, мислення, здатність зосереджуватися, діти вчаться працювати у групі, поважати працю один одного.

Робота з освітніми конструкторами LEGO дозволяє нашим першокласникам у формі пізнавальної гри дізнатися багато нового та цікавого і розвинути творчі здібності.

 

Наталія Свір,

учитель початкових класів школи №3-колегіуму