27 Серпень 2018, 08:33

Досвід формування класного колективу

Спочатку любити, потім – навчати. Такою була порада видатного чеського педагога та письменника Яна Коменського. Вислів цей повною мірою стосується не лише самого процесу навчання, а й усього шкільного життя, в тому числі й життя класу.

Задля того, щоб сформувати учнівський колектив, важливо кожному учневі приділяти увагу, а всіх разом навчати співпраці, розумінню, товариськості. Нам, із цьогорічними випускниками школи № 3-колегіуму, це найкраще вдавалося у спільній праці та спільному відпочинку. Працею, цікавою та важливою, був кожен шкільний день – уроки та перерви, чергування, виховні години та позакласні заходи, шкільні суботники…

Відпочивати щороку ми вирушали у нову захоплюючу подорож. Важко навіть перелічити всі міста нашої країни, які ми встигли відвідати! Багато чого ми разом побачили, багато про що дізналися, багато чого навчилися: кататися на конях, розмальовували новорічні кульки тощо. Саме у такому поєднанні буденного та святкового, складного та творчого і народжувався впродовж семи років наш дружний та веселий класний колектив.

Важливою на цьому шляху була також щоденна невтомна праця адміністрації та вчителів школи № 3-колегіуму. Багато зусиль доклали й батьки наших учнів, які ніколи не залишались осторонь шкільного життя.

Проминули роки й нещодавно наші випускники одержали атестати – путівку у доросле життя, а зараз уже стали студентами престижних вишів.

Вітаємо наших учнів та щиро бажаємо їм успіхів на обраному шляху. Нехай усі мрії та бажання здійсняться під мирним небом України!

 Тетяна  Григорів,

класний керівник 11 класу школи №3-колегіуму