23 Жовтень 2018, 09:50

Підвищуємо фінансову грамотність

У цьому навчальному році учні 9-х класів школи №3-колегіуму вивчають новий предмет – «Фінансова грамотність», на якому вже з перших уроків створені умови для підвищення фінансової грамотності як необхідної умови підвищення рівня і якості життя.

На початку жовтня учні 9-А та 9-Б класів разом із вчителем економіки Лідією Онученко відвідали "Укргазбанк". Юних економістів зацікавив єдиний в нашому місті екобанк, який фінансує «Еко-проекти», надає кредити на придбання сонячних і вітрових електростанцій  та електромобілі.

У банку нашу групу зустрів начальник Смілянського відділення Олег Книш, який провів цікаву екскурсію, під час якої ми дізнались, як працює банк, як надаються кредити. Олег Олександрович дав дітям цінну пораду на майбутнє, що треба уважно читати папери, коли підписуєш документи на оформлення кредиту.

Головний економіст відділу фізичних осіб Олена Лагунова розповіла про функціонування у відділенні зони самообслуговування, касового вузла, зони обслуговування клієнтів.

Зацікавила дев’ятикласників розповідь про електронні гроші, про те, як уникнути шахрайства в Інтернет-магазинах. Особливу увагу викликала розповідь про функціональні обов’язки спеціаліста та менеджера з обслуговування клієнтів, касира, про те, які професійні якості та навички необхідні працівникам банку. А потім учні спостерігали за здійсненням банківських операцій у касі банку та за роботою спеціалістів відділення, побачили, як працює механізм банкомату, познайомились з його будовою, розглянули зразок сейфа. У кінці екскурсії працівники банку охоче відповіли на запитання.

Анастасія Прокопенко,

учениця 9-А класу школи №3-колегіуму