24 Жовтень 2018, 17:38

Турнір юних правознавців

23 жовтня у малому залі міського будинку культури відбувся відбірковий етап міського етапу юних правознавців, у якому взяли участь учні тринадцяти закладів освіти нашого міста. Підготовка до турніру проводилась заздалегідь відповідно до міської програми формування громадянського суспільства в Україні та з метою підвищення правової грамотності підростаючого покоління.

Діти добре  висвітлювали правові питання інклюзивної освіти, питання відповідальності батьків за неналежне виховання своїх дітей, правові аспекти шлюбного контракту та організації мирних зібрань. Особливу цікавість викликали питання, пов’язані з боротьбою із корупційними діями. Кожна з 13 команд, відповідно до жеребкування, грала роль доповідача, опонента та рецензента. Кваліфіковане журі у складі методистів методичного кабінету Петряк Л.М., Олійник Г. М. та Сегеди С. В. здійснювали суддівство.

Висловлюю подяку вчителям – наставникам, які якісно підготували школярів до участі у тренінгу. У результаті до фінальних змагань, за найбільшою кількістю балів, пройшли команди шкіл №1 (вчитель Кавун І.М., Орловська Т.О.), школи №3-колегіуму (вчитель Шаматова А.Р.) та ліцей  «Лідер» (вчителі Царенко О.А., Денщиков Ю.В.).

Сподіваємося, що учасники турніру через декілька років будуть стояти на захисті закону та сприятимуть розбудові правової держави в Україні, ставши у майбутньому юристами, суддями, адвокатами, прокурорами,  .


Методист методичного кабінету       Т.Б.Нестропа