29 Листопад 2018, 16:45

День Гідності та Свободи

21 листопада, рівно п'ять років тому, люди вийшли на вулиці і висловили свою позицію щодо дружби з Євросоюзом. Після рішення уряду про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди асоціації України з ЄС, українці вийшли на майдани. Цей день в Україні відзначають як День Гідності та Свободи, адже саме п'ять років тому розпочалася революція, яка переродила українську націю.

У нашому закладі завжди пам'ятають про важливі події в історії держави. 21 листопада колегіанти згадали тих, хто відстоював нашу свободу і гідність. У шкільній бібліотеці та у фойє школи працювали тематичні виставки літератури та фотографій. Лекторська група, учні старших класів, розповідали колегіантам про безпрецедентну подію 2013 – 2014 років,  що відбулась в Україні – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. До глибини душі проникливими були вірші та розповіді на основі реальних подій  про Революцію Гідності. Хвилиною мовчання вшанували учні  героїв  – учасників Євромайдану, героїв Небесної  сотні, воїнів  АТО.

Цей день потрібно пам'ятати, адже свобода та гідність стали найціннішими для українців. За це боролися наші пращури, за це ми воюємо і сьогодні.

 Наталія Шульгіна,

педагог-організатор школи №3-колегіуму