10 Травень 2019, 08:21

Квітень у закладах освіти пройшов під знаком безпеки

итання захисту життя і здоров’я учасників освітнього процесу об’єднали вчителів та учнів, вихователів і вихованців під час проведення «Днів цивільного захисту» у школах  та «Тижнів безпеки дитини»  у закладах дошкільної освіти.

Головна мета заходів – виховання в учнів та вихованців правил безпечної поведінки, набуття ними першого життєвого досвіду щодо дій у нестандартних побутових  та надзвичайних ситуаціях.

Скажете, для дошкільнят це зарані? А от дітлахи так не вважають.  Вони залюбки беруть участь у запропонованих заходах і цілком серйозно навчалися…граючись.




Сюжетно-рольова гра «Пожежники»

Сюжетно-рольова гра

«Ми пішоходи»

Сюжетно-рольова гра «Лікарня»




Вчимо дорожні знаки

Екскурсія до пожежної частини

Вивчаємо правила поведінки на пішохідному переході




Вивчаємо екстренні служби невідкладної допомоги

В приміщеннях пристосованих для тимчасового укриття

Заняття «Безпека на дорозі»


У школах теж у ці дні було цікаво і пізнавально.  Відкриті уроки з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, виставки, вікторини, змагання, а ще виступи агітбригад дружин юних пожежників  - рятувальників, КВК, лялькові театри та вистави, практичні тренінги, зустрічі з рятувальниками, медпрацівниками,  волонтерами, і ветеранами  АТО .



Відкриті уроки цивільного захисту

До спільноти учасників освітнього процесу входять і батьки. Тож у ці дні освітяни подбали і про просвітницьку роботу з батьківською громадськістю.



Реагування на змодельовані надзвичайні ситуації і евакуаційні заходи були проведені в усіх закладах освіти. Разом з тим, педагоги та працівники брали участь в об’єктових тренуваннях з питань цивільного захисту та протипожежних тренуваннях.



Евакуація вихованців у ДНЗ-23

Евакуаційні заходи у ДНЗ- 18

Усього об’єктові тренування охопили 1480 педагогів та працівників і 6735 учнів та вихованців, у протипожежних тренуваннях взяли участь 1437 педагогів та працівників і 6687 учнів та вихованців закладів освіти міста.

В роботі протипожежне формування





Надання первинної долікарської допомоги






Евакуація умовно потерпілого

Боротьба з умовним вогнем


Дієву допомогу та методичний супровід зазначених заходів забезпечили навчально-консультативний пункт м. Сміла навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності Черкаської області, Смілянський районний відділ управління ДСНС України у Черкаській області, відділ з питань цивільного захисту і оборонної роботи виконавчого комітету Смілянської міської ради.

Р.ПРУСС, інженер з охорони праці