07 Жовтень 2019, 15:09

Сьогодні гості у стінах парламенту – завтра майбутні творці історії України


Учні 8-А класу школи №3-колегіуму   під час   однієї дивовижної мандрівки до столиці рідної держави побували у Верховній Раді України. Під час відвідин будинку парламенту учасники екскурсії  дізналися  про історію та сьогодення українського парламентаризму,  про архітектурні особливості    будинку пленарних засідань Верховної Ради,  побачили національну реліквію – Прапор Незалежності, який депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, прогулялися кулуарами. Незабутнє враження   залишилось  від величезної картини Олексія Кулакова "Державотворення".

Восьмикласники  дізналися про розміщення у сесійній залі політичних фракцій, організацію роботи парламенту, основи законотворчого процесу.  Були здивовані, почувши, що будь-яка людина може відвідати пленарне засідання Верховної Ради, зареєструвавшись на сайті ВРУ за 30 календарних днів до проведення пленарного засідання. Мали змогу уявити себе відповідальними за долю країни,  постояти біля мікрофонів, посидіти у депутатських кріслах.

Не менш цікавими були відвідини Освітнього центру Верховної Ради України. Нікого не залишив байдужим цікавий  інтерактивний урок, проведений заслуженим учителем України Тетяною Філіпенко, під час якого учні мали можливість «стати народними депутатами», створювали фракції,   вивчали закони, оформлюючи постери,  змінювали закони й  ухвалювали їх.

Можливо, через деякий час учні, які  побували у стінах парламенту як гості, зайдуть туди як народні депутати і вже самі творитимуть новітню історію України.

Учні, вчителі та батьки щиро вдячні за таку цікаву та змістовну екскурсію  Освітньому центру Верховної Ради, Олені Костинюк за  допомогу в організації відвідування Верховної Ради України   та вчителю Тетяні Філіпенко за незабутній урок.

Полтавець Анна,

учениця 8-А класу школи№3-колегіуму