23 Січень 2020, 16:17

Інженерний тиждень



Пощастило третьокласникам школи №3-колегіуму разом з класним керівником Наталією Маценко стати учасниками «Інженерного тижня», який розпочався з початком нового навчального семестру! Це крута можливість для вчителів перетворити власні школи на один тиждень на мейкерські та дослідницькі лабораторії, щоб зацікавити учнів наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу. Розпочали наші школярі його з виклику «Паперовий ланцюг», що виявив те, як діти вміють працювати в команді, домовлятися одне з одним та шукати найоптимальніші шляхи вирішення завдання.

Під час гри «Тягни-штовхай!» було дуже цікаво спостерігати за створенням конструкції третьокласниками. Вони змогли дослідити зовсім інший принцип руху предметів вперед. Ну й звісно, розважилися!

Черговий виклик Інженерного тижня щодо побудови із зубочисток вежі, для учнів був дуже захопливим! Вони зрозуміли, як важливо правильно розрахувати стійкість конструкції та міцність з’єднання елементів. Декому прийшлося будувати все спочатку. Та врешті-решт все вдалося!

А іще учні досліджували вплив довжини корпусу ракети та її симетрію на висоту польоту та його якість, виготовляли спектроскоп та термометр, вчилися самостійно з відібраних матеріалів конструювати два музичних інструменти: пан-флейту і банджо. А в останній день тижня маленькі винахідники конструювали анемометр, ловців вітру, калейдоскоп, перископ, та ще й виготовляли штучний сніг. А звичайна упаковка з-під піци перетворилася у руках юних дослідників-конструкторів на цікавезний лабіринт.

Позитивні емоції протягом всього тижня аж зашкалювали!


Прес-центр школи №3-колегіуму