31 Січень 2020, 10:23

ПОТЯГ ДО ПРЕКРАСНОГО


Ім’я Тодося Осьмачки змусило сьогодні замислитись про сенс життя учнів 10 і 11 класів школи №3-колегіуму. У далекому минулому поет нашого краю писав для інших, а поезії його й досі актуальні та беруть за душу. У своїх творах Тодось Осьмачка прагнув образно простежити історичний шлях України, разом із нею пережив голодомор, без неї пішов у вічність, залишаючись вірним її сином.

Про деякі епізоди із життя Тодося Осьмачки згадали на зустрічі зі старшокласниками відомі сучасні письменники Володимир Тарасович Ткаченко та Ігор Леонідович Коваленко. Готуючись до відзначення 125-ти річчя від дня народження українського письменника, поета, перекладача Тодося Осьмачки, поети Смілянщини вже зараз прокладають стежину до творчих джерел видатного земляка та плекають любов до української літератури у юного покоління.

Володимир Тарасович і Ігор Леонідович майстерно прочитали свої доробки. Це були і жартвливі твори, і душевні вірші для дітей, й інтимна лірика.

Старшокласники ловили кожне слово виступаючих. Відчувався зв’язок між двома поколінням, між двома світами. Можна було слухати і слухати, думати, аналізувати...

Зустріч завершилась під аплодисменти аудиторії. Учні продовжили навчання, а в їхніх душах залишився горіти потяг до прекрасного – до літературного мистецтва.

Жанна  Шевченко,

вчитель української мови та літератури

школи №3-колегіуму